Galeusca-Història

galeusca

El Museu d’Història de Catalunya acaba d’acollir la “Primera trobada Galeusca d’historiadors/es”.

 Els dies 10 i 11 de desembre investigadors procedents dels Països Catalans, Euskal-Herria i Galizia han compartit les seves recerques entorn a “la construcció nacional i la repressió identitària”. Amb la intenció de fer un exercici d’història comparada de les tres nacions, les reflexions han partit de l’època moderna i han arribat als anys de la dictadura franquista. Després d’una conferència inaugural a càrrec de Jordi Casassas (UB), amb el títol “La construcció nacional al sud d’Europa: la politització de les identitats”, les intervencions s’han organitzat a partir de tres àmbits cronològics i han comptat amb la participació de: Pegerto Saavedra (Universidade de Santiago de Compostela-USC), Alberto Angulo (Euskal Herriko Unibertsitatea), Antoni Simon (Universitat Autònoma de Barcelona), Xusto Beramendi (Universidade de Santiago de Compostela-USC), Joseba Agirreazkuneaga (Euskal Herriko Unibertsitatea), Pere Gabriel (Universitat Autònoma de Barcelona), Xosé Estévez (Universidad de Deusto), Albert Balcells (Universitat Autònoma de Barcelona), Josu Chueca (Euskal Herriko Unibertsitatea), Uxío-Breogán Diéguez (Universidade de Vigo), Carlos Velasco (Universidade da Coruña) i Agustí Alcoberro (Universitat de Barcelona – Director del Museu d’Història de Catalunya). Aquestes intervencions, a més de les setze comunicacions presentades, seran recollides en les actes de les jornades que esperem, ben aviat siguin publicades.

La trobada Galeusca-Història ha estat organitzada pel Centre d’Història Contemporània de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, la Fundació Josep Irla, l’Institut Ramon Muntaner, el Memorial Democràtic, Murgía. Revista Galega de Historia i el Museu d’Història de Catalunya. Sens dubte, l’èxit que ha tingut la reunió entre els historiadors serà una garantia de la seva continuïtat en el futur immediat.

 Gemma Domènech

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>