l'ICRPC

Qui som

L’Institut va ser creat l’any 1996 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona. Forma part del conjunt de centres de recerca que s’han creat a Catalunya amb l’objectiu de desenvolupar una recerca de qualitat amb projecció internacional.

Què aporta l’Institut

Catalunya és un país amb un important volum de patrimoni cultural relacionat amb períodes històrics diferents, des de la prehistòria fins a l’època contemporània. Alhora, disposa d’un notable nombre de centres, molts dels quals amb una àmplia i reconeguda trajectòria i de característiques ben diverses, dedicats a la gestió d’aquest patrimoni,. El ventall de possibilitats d’ús del patrimoni cultural a Catalunya és ampli i molt diversificat, i el volum de persones que per uns motius o altres utilitzen el patrimoni cultural és elevat.

Tot això fa que l’àmbit del patrimoni cultural cada vegada es tingui més en compte, i aquest fet comporta que sigui imprescindible un coneixement acurat de les seves característiques i possibilitats específiques. En aquest marc, l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) pretén ser un centre que impulsi la recerca en aquest camp i que, alhora, constitueixi un punt de referència i de suport per als diversos agents vinculats al patrimoni cultural.

Què fem

L’activitat principal de l’Institut se centra en el desenvolupament de projectes de recerca, ja sigui impulsats pel propi Institut o en col·laboració amb altres institucions o entitats. Al mateix temps, es projecta la recerca en aquest àmbit al conjunt de la societat a través de conferències, seminaris, jornades, edicions, etc. Un altre dels objectius de l’Institut és impulsar, col·laborar i participar en els programes de formació en patrimoni cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>