Estada de recerca de la Dra. Nina Kammerer, professora de la Heller School, Brandeis University (Waltham, Massachusetts, EUA)

La primavera passada la Dra. Nina Kammerer, professora de la Heller School, Brandeis University (Waltham, Massachusetts, EUA), va escriure un assaig curt sobre l’actualitat de la Faràndula Gironina per acompanyar el llibre Faràndula: Cinc-Cents Anys d’Imatgeria Festiva a Girona, que serà presentat properament per l’Ajuntament de Girona i pel comissariat format per Nuxu Perpinyà i Salvatella i Ramon Grau i Herrero. Actualment realitza la seva quarta estada de recerca a l’ICRPC com a investigadora visitant. En aquesta ocasió ha fet recerca comparativa a Reus (des  del Corpus fins després de la Festa Major de Sant Pere), i a Mallorca, on ha assistit a la Trobada Gegantera de Pollença. També ha continuat fent treball de camp amb la Fal.lera Gironina, a la que va acompanyar a Avinyonet de Penedès durant la Via Catalana, al tram#343 dedicat a la cultura popular de Catalunya. Paral·lelament a aquest procés d’investigació ha començat a redactar un llibre basat en la seva recerca sobre el món geganter titulat provisionalment Dancing Charlemagne in the 21st Century: Lessons from Living Catalan Festival Culture.

 

 

Nina Kammerer

Foto: Jordi Pla 

Informació relacionada: Article: 500 anys d’imatgeria festiva de Girona Font: Diari de Girona

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>