REHAB 2014

La ciutat portuguesa de Tomar (Ribatejo) va acollir entre el 19 i el 21 de març la primera edició de REHAB 2014: Congrés Internacional sobre Preservació, Manteniment i Rehabilitació d’edificis històrics (http://rehab2014.greenlines-institute.org/rehab2014website/index.html). El què fins ara havia estat una secció del congrés anual sobre patrimoni i desenvolupament sostenible que organitza el Green LinesInstitute (http://www.greenlines-institute.org), a causa del creixent nombre de comunicacions que s’hi presentaven ha esdevingut enguany una trobada pròpia dirigida a promoure el debat sobre el patrimoni construït i la seva preservació. La nova cita ha arrencat amb un balanç molt positiu: s’hi han presentat 235 comunicacions que han analitzat tant temes lligats ales metodologies i tecnologies de la rehabilitació, com estudis sobre l’impacte econòmic i social que té la conservació arquitectònica. Amb enfocs nacionals, regionals i locals, s’ha discutit, entre d’altres, sobre la sostenibilitat en la preservació del patrimoni, la desitjada inclusivitat en els projectes per a llocs històrics i edificis públics, o el fràgil equilibri entre preservació i promoció. Totes les contribucions han quedat recollides en format digital a RogérioAmoêda, Sérgio Lira & Cristina Pinheiro (eds.). Rehab 2014 – Proceedings of the International Conference on Preservation, MaintenanceandRehabilitation of HistoricBuildingsandStructures (ISBN: 978-989-98013-4-9).

REHAB 2014 ha estat, sens dubte, una gran cita i una magnífica guia per conèixer les darreres aportacions i recerques sobre conservació del patrimoni arquitectònic arreu del món.Les properes trobades promogudes pel Green LinesInstitute són: al juliol a Guimaraes per Heritage 2014 –4th International Conference on Heritage and Sustainable Developmenti al setembre a Montalegre per Ecomuseums 2014 – 4th International Conference on Heritage and Sustainable Development.

 

Gemma Domènech Casadevall, investigadora de l’ICRPC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>