Primera reunió de PESCUM

El 17 de setembre va tenir lloc la primera reunió de l’equip de PESCUM (Patrimoni Etnològic, Societat i Cultura Marítima). PESCUM és un projecte de recerca I+D+i finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació (HAR2010-15566), en el que hi participen investigadors de Catalunya, Andalusia, País Basc, Galícia i Quebec, coordinats des de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. L’objectiu del projecte, que té una durada de tres anys (2010-2013), és estudiar l’estat de desenvolupament i les característiques del procés de patrimonialització que s’està produint en els darrers anys en diferents sectors de l’àmbit marítim: pesca i marisqueig, esport i turisme nàutic, institucions, associacions i gestors de zones litorals implicats en la preservació del patrimoni marítim, etc.

Durant primera reunió de l’equip, que es va celebrar a la seu del DOCUMARE, a Palamós, es van posar en comú les metodologies i els conceptes amb els que es treballarà durant el primer any. En aquesta primera fase es pretén inventariar les iniciatives de patrimonialització de l’àmbit marítim a Andalusia, Catalunya, Galícia i País Basc, per obtenir una radiografia de la situació actual i poder procedir a la segona fase, prevista per al 2011-2013, que consistirà en l’articulació d’un conjunt d’estudis de casos en profunditat portats a terme pels membres de l’equip de PESCUM. Aquest equip està format per antropòlegs i historiadors, a més d’un economista, una arquitecte i un capità de marina mercant, tots ells experts en patrimoni marítim, pertanyents a diferents universitats i centres de recerca.

PESCUM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>