Patrimoni per la Pau

El director de l’ICRPC, Joaquim Nadal, va rebre fa uns dies, a la seu del centre,  a Isber Sabreen, un doctorand sirià de la Universitat de Girona. Aquest jove especialitzat en arqueologia va realitzar el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural a la UdG amb el clar objectiu de projectar actuacions de conservació, posada en valor i difusió del patrimoni cultural sirià. Enmig de la seva formació va esclatar el conflicte bèl·lic a Síria i la primera preocupació, de manera evident, va ser el drama humà que es viu a la seva terra. Amb un futur incert en aquell país, Sabreen es va preguntar si el patrimoni cultural podrà contribuir a la recuperació de Síria una vegada finalitzi el lamentable so de les armes.

En aquest context, l’investigador predoctoral ha dedicat temps i esforços a crear, des de Girona, l’associació Heritage for Peace. Aquesta iniciativa vol explorar quin pot ser el paper del patrimoni cultural en la recuperació de països que han patit una guerra. També té per objectiu identificar actuacions que puguin desenvolupar-se durant el període bèl·lic i que puguin ser d’utilitat una vegada arribi la pau.

Sabreen creu que aquestes iniciatives es poden estendre a d’altres conflictes arreu del món. Per aquest motiu, des de Heritage for Peace cerquen complicitats per difondre el seu missatge al món acadèmic.

Heritage for peace

Isber Sabreen durant la seva visita a la seu de l’ICRPC


El recorregut realitzat per l’associació és breu però ja disposa de web pròpia on es pot trobar tota la informació vinculada a la missió objectius i activitats. També ha participat en diversos col·loquis com la trobada internacional ‘Patrimonio cultural y conflictos’, organitzada amb el CSIC.

Des de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural seguirem amb atenció aquesta iniciativa.

Antoni Rojas Rabaneda (ICRPC)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>