Museus i Centres d'interpretació

El dimecres 6 d’abril es va celebrar la Jornada tècnica sobre els nous centres d’interpretació i museus d’avui. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat reflexionar sobre les relacions entre centres d’interpretació i museus, i sobre les formes de suport des de l’administració a uns i altres centres.

Durant les jornades es van presentar l’experiència de diversos centres d’interpretació i es va debatre entorn la raó de ser d’aquests equipaments. Entre les consideracions realitzades destaca la necessitat de planificar la creació d’aquests equipaments amb l’objectiu de no generar una saturació o repetir els mateixos esquemes. Per portar a terme aquets objectius es va subratllar la necessitat de col·laboració entre museus, centres d’interpretació i administració per tal de crear accions conjuntes.

jornadestfeliu

L’ICRPC va estar present en aquestes jornades presentant la seva activitat i projectes. L’Institut està portant a terme diverses recerques relacionades directament amb museus i centres d’interpretació. Eliseu Carbonell i Antoni Rojas van presentar la comunicació “Exemples de participació en conceptualització de nous projectes”.

La jornada ha estat organitzada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, el Museu Marítim de Barcelona i el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>