Fires i mercats de recreació històrica

Activitat de recreació històrica

El passat cap de setmana es va celebrar una nova edició del Mercat medieval de Castell d’Aro. Aquestes fires o mercats de recreació històrica s’han consolidat a Catalunya i actualment es celebren una vuitantena emmarcades en diferents períodes històrics.

L’agost, degut a la calor, és un mes amb poca presència d’aquests esdeveniments, només  un 4% del total.

Segons un estudi de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural els mesos on es celebren més fires son el maig amb el 18%, setembre (18%) i juny (14%). Es pot comprovar com durant els mesos d’estiu, juliol i agost, els mes calorosos, el nombre de fires és mes reduït. Així, al juliol es documenten el 10%.

Per altra banda, el període històric més habitual en aquestes fires és l’època medieval amb el 51%.  A molta distància,  documenten fires i mercats ambientades en  la cultura romana antiga (14%), en l’època moderna (15%)  i en l’època contemporània (15%). Les menys habituals són les emmarcades a la Prehistòria i  època ibèrica.

Antoni Rojas Rabaneda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>