Catalunya i Itàlia. Memories creuades, experiències comunes

El passat cap de setmana el Museu d’Història de Catalunya va acollir les jornades Catalunya i Itàlia. Memories creuades, experiències comunes,  organitzades pel Memorial Democràtic i l’associació Altraitalia amb el suport del Museu d’Història de Catalunya, l’Associazione Italiana Combattenti Volontari Antifascisti di Spagna i l’Associazione Memoria Storica Giovanni Pesce. Durant dos dies (25 i 26 de novembre) més de vint experts varen debatre  entorn a la construcció de les memòries democràtiques dels dos països.
A partir de la conferència inaugural de l’historiador Joan Villarroya, Consideracions sobre la intervenció militar italiana a la Guerra Civil, els organitzadors havien previst diverses taules rodones destinades a trobar l’enfortiment mutu en l’articulació dels camins de memòria dins l’àmbit europeu compartit.
A banda de Joan Villarroya varen pendre la paraula, els historiadors  Giovanni Cattini, Marco Puppini, Claudio Venza, Andy Durgan, Lucia Ceci, Javier Tébar, Andrea Tappi, Flavio Guidi, Paola Lo Cascio, Laura Zenobi i Xavier Domènech; els escriptors Xavier Vinader i Saverio Ferrari; l’exdiputat Alberto Tridente, el portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, l’advocat Jaume Asens i el president del Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat, Carles Vallejo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>