Conferència “Els escorxadors. Un exemple de patrimoni arquitectònic”

A les 19.30 h Conferència sobre “Els escorxadors. Un exemple de patrimoni arquitectònic”, a càrrec de Gemma Domènech Casadevall, Doctora en Història de l’Art i investigadora de l’Institut Català de Recerca de Patrimoni Cultural.
La conferència tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Espai del Metge Rural- Museu d’Història (plaça Monestir s/n. Tel. 972 82 15 75-972 82 15 75).

Conferència "Els objectes de la vida quotidiana en el món ibèric".

Divendres, 20 de novembre a les 20 hores.
Els objectes de la vida quotidiana en el món ibèric.
A càrrec d’Antoni Rojas. Arqueòleg. Tècnic de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. Director de les excavacions al poblat de Sant Sebastià de la Guarda.

Les conferències es faran al Museu del Suro de Palafrugell (C/ Tarongeta, 31).

Organitza:
Consell Social de la UdG i
Museu del Suro de Palafrugell

amb el suport de:
Fundació Casa de Cultura de Girona
Sistema del mNACTEC

Es publica el primer número de "PAPERS DE L’INSTITUT CATALÀ DE RECERCA EN PATRIMONI CULTURAL"

L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural va inaugurar a inicis de 2009 les Reunions de Recerca en Patrimoni Cultural. Aquestes reunions tenen com a objectiu incentivar el debat entorn les diferents vessants de la recerca en patrimoni cultural.
La primera d’aquestes reunions va tenir com a convidat a Rafel Folch Monclús, antropòleg i tècnic del Servei de Patrimoni Etnològic del Centrede Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya). Folch va realitzar una presentació de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC).
L’ICRPC ha editat ara, en versió electrònica, el primer número de la col·lecció “Papers de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural”, que recull els continguts i resultats de la edició inaugural de les Reunions de Recerca en Patrimoni Cultural.
El títol de la primera edició és “Cultura popular, patrimoni i etnologia. La recerca en el marc de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya”.
Aquest primer volum es pot descarregar a través del següent enllaç: