Estada de la doctora Herta Franco

 

Herta Franco. Foto Antoni Rojas-Arxiu ICRPC

 Foto: Arxiu ICRPC

Donem la benvinguda a una nova investigadora que ha seleccionat l’ICRPC per realitzar una estada de recerca.

La doctora Herta Franco és professora del curs d’Arquitetura i Urbanisme de la Universidade Paulista (São Paulo- Brasil) i està realitzant una estada durant els mesos de juny i juliol a l’ICRPC.

El seu treball versa en l’intercanvi entre arquitectes brasilenys i catalans durant els darrers 30 anys, especialment en allò relacionat amb les intervencions en àrees urbanes antigues i les qüestions lligades al patrimoni construït. L’investigadora considera que a través de les relacions acadèmiques, institucionals i empresarials, els contactes professionals s’han intensificat recentment, possibilitant que un model de ciutat contemporània i del seu patrimoni construït, creat a Catalunya i conegut com a “model Barcelona” sigui àmpliament difós al Brasil.

Estada de la Dra. Nina Kammerer, professora de la Heller School, Brandeis University

Nina 2012

Foto: Jan Grau i Martí. Nina Kammerer fent una pregunta, 10 de juliol, Barcelona

La Dra. Nina Kammerer, professora de la Heller School, Brandeis University (Waltham, Massachusetts, EU), ha tornat a l’ICRPC per realitzar seva tercera estada com a investigadora visitant.  Des d’inicis de juny i fins a finals de novembre continuarà un  treball de camp antropològic amb la Fal.lera Gironina, la colla gegantera de Girona.  Entre els temes d’estudi inclou la vida actual d’una colla i la història d’una faràndula local, no només segons els documents sinó també segons els membres de la colla municipal, les relacions entre colles i les interaccions dins dels espectacles entre els intèrprets i el públic, sobretot la mainada.  A més a més, durant aquesta estada de recerca, Nina Kammerer focalitzarà el seu estudi en les preparacions pel cinquè centenari dels gegants i bèsties de Girona que la ciutat celebrarà l’any que ve.  Atès que el món geganter és un element important del patrimoni cultural català, va assistir al col·loqui, patrocinat pel Centre UNESCO de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat, a Barcelona els dies 9-10 de juliol sobre Patrimoni cultural immaterial i desenvolupament sostenible.

ESTUDI DE L’IMPACTE ECONÒMIC DE LA FUNDACIÓ GALA SALVADOR DALÍ

Durant els darrers dies els mitjans de comunicació han difós la publicació de l’Estudi de l’impacte econòmic de la Fundació Gala Salvador Dalí.

 Aquest estudi s’ha dut a terme en el marc del conveni de col·laboració entre la Fundació Gala-Salvador Dalí, la Universitat de Girona i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

 En el següent enllaç podeu disposar de les dades obtingudes a partir d’aquest estudi.

 

http://www.salvador-dali.org/media/upload/arxius/memories/EstudiImpacteEconomic2012CAT.pdf